Lokasi Sesuai Buat Kaki Travel Dan Kaki Foto

Pulau-Redang
  • 647
    Paparan
  • Perkongsian
Ditulis pada 28 August 2015 • 647 paparan
oleh Website/Blog

Lama tak dengar berita tentang tourism. Mungkin cerita politik lagi kuat dari cerita tourism agaknya. Selalunya foreigner memang suka datang Malaysia. Selain dari cuaca yang panas dan sesuai buat mereka, tapi mungkin tidak buat kita. Hehe. Mereka juga suka akan pemandangan, hutan-hutan dan tempat-tempat bersejarah serta unik di negara kita, Malaysia.

Sini TL akan share sedikit lokasi buat penggemar travel dan foto. Mana tau boleh jd tour guide untuk member-member nanti ke kan. Or tak pun, bawak kawan-kawan pergi sini weekedn ni dari kome-kome melayan Bersih 4.0 tuh.

1. Tua Pek Kong Temple, Perak

Lokasi yang sangat famous di daerah Manjung, kerana adanya patung Tuhan gergasi penganut Buddha dan dpercayai mempunyai ‘blessing’ yang sangat baik untuk mereka. Dulu, ramai berdoa untuk menang nombor ekor, maka ramailah yang singgah untuk berdoa. Disebbakan itu juga, dengan kepercayaan mereka, kalau ada rezeki lebih elok menderma. Sebab tu temple ni dapat dijaga dengan baik dan cantik dek dari sumbangan dari mereka.

2. Ladang Teh, Cameron Highland.

Keindahan Ladang Teh yang terletak di jalan berliku sepanjang 6 km melepasi kebun sayuran. Siapa tak nak kalau dapat tengok pemandangan hijau macam ni kannn. Boleh photoshoot macam-macam gaya pose.

3. Sky Bridge, Pulau Langkawi

Jambatan berliku paling panjang di dunia! WOW! Konfem gayat, tapi untuk sekali je apa salahnya kan? Tolak ketepi rasa takut tu sekejap and enjoy the beautiful scenery.

4. Semporna, Sabah

Air yang biru dan jernih ternyata membuatkn anda rasa nak je book flight sekarang and terbang malam karang. Esok pagi terjun, settle minggu anda. Tipu la kalau kata tak tergugat. Eher. Sabah je pun, dekattttt.

5. Pulau Redang, Terengganu

Okay la kalau rasa Sabah a bit jauh, meh singgah Terengganu. Banyak pakej murah. Yang penting nak snorkelling tu je. Jadi datang on friday night, sabtu pagi dah boleh enjoy the sea and ahad balik leeee. Eh, TL plak rasa nak pergi ni.

Apa Kata Mereka?


Buat Komen

Trending Di Trilode


Atas