Dinding Biru Milik The Potluck Cafe Shah Alam

  • 1,431
    Paparan
  • Perkongsian
Ditulis pada 4 September 2015 • 1,431 paparan
oleh Website/Blog

The Potluck Kafe Shah Alam. Its always been a family business, when it comes to foods. Ternyata, passion in foods yang membuatkan Puan Miza Azura beserta kakaknya Siti Nabila berhajat untuk membuka sebuah cafe yang dipanggil The Potluck Cafe – A lil’ bit of everything. Nama The Potluck datang dari idea ‘potluck’ itu sendiri, yakni makan beramai-ramai dengan bermacam-macam hidangan. Daripada situ timbullah namanya.

19

18

14

Biru yang mendamaikan di The Potluck

Memilih warna biru untuk┬ádinding di The Potluck dan luaran memang sangat menarik perhatian, dan sangat ‘RARE’ kerana, kita sendiri tahu, cafe-cafe selalunya akan memilih warna-warna yang selamat mahupun simple seperti hitam dan coklat. Tapi bagi kafe The Potluck, pemilihan warna biru adalah bertujuan untuk menjadi lain dari yang lain. Untuk mencipta identiti sendiri. Percayalah, anda pasti jatuh cinta dengan warna ini. TL paling suka signage cafe ni. Nampak very eksklusif.

9

12

11

 

 

Untung mempunyai seorang husband yang ada background designing/arkitek, kerana kesuluruhan cafe The Potluck ini direka dengan idea sendiri dan penuh teliti. Ruang yang luas ditambah dengan pencahayaan yang mencukupi, sesuai buat tempat berkumpul bersama teman mahupun famili.

17

16

15

 

Pembahagian antara dalam dan luar kafe The Potluck ini dibahagikan dengan satu pintu gergasi yang sangat menarik buat menjemput pelanggan masuk ke ruangan tempat duduk di bahagian dalam.

10

13

 

Hidangan istimewa dari The Potluck

Selain dari menjamu mata akan dekorasi simple dari mereka, moh le kiter menikmati mata dengan hidangan enak yang disediakan. Antara makanan signature, ataupun famous dishes ialah Meatballs Steak. Hidangan 8 biji bebola daging persis Ikea, ditambah dengan lautan Mash Potato yang lemak berkrim dan dibanjiri dengan sos lada hitam merupakan satu kombinasi yang sangat enak. Selain dari itu, terdapat banyak lagi menu-menu di The Potluck yang boleh anda cuba dan juga kongsikan di instagram mereka.

6

Meatballs Steak – RM14.90

5

Hot and Spicy Curly Mee with Crunchy Chicken – RM13.90

4

Nasi Goreng Tomyam – RM11.90

20

Lamb Chop – RM14.90

2

Mini Churros with Sundae – RM11.90

8

French Fries – RM5.90

7

Drinks – Range from RM3.50

Lokasi terletak di belakang Hotel De Art dari jauh dah boleh nampak. Meh la try for a change, bawak kawan-kawan, teman seperjuangan, teman sepermainan, teman segala teman yang adalah. Haha!

Apa Kata Mereka?


Buat Komen

Trending Di Trilode


Atas