ABC Saiz Gergasi Di La Gourmet Dessert, JB

DSC_0394
  • 592
    Paparan
  • Perkongsian
Ditulis pada 20 August 2015 • 592 paparan
oleh Website/Blog

La Gourmet Dessert. Ternyata wujud juga ABC saiz gergasi, walaupun mungkin tidak sama dengan ABC yang kita kenali, tapi makanan ini sememangnya seakan ABC yang kita tahu, tapi di altered menjadi lebih hebat. Kowt. Haha.

DSC_0404

Kalau terlepas gak tak tahu lah.

Lokasi Strategik La Gourmet Dessert

Terletak di Jalan Kuning, JB, La Gourmet Dessert ni senang sangat actually nak cari. Teknologi sekarang, waze je. Pernah terlintas di google sekali dulu tapi tak ingat gambar tu dari mana, so kebetulan baru-baru kawan ada sebut pasal tempat ni. Terus google, and kebetulan TL berada di JB last week, terus singgah La Gourmet Dessert cafe ni.

DSC_0396

Disarankan datang ramai ke La Gourmet Dessert

Harapan tatkala tiba di muka pintu La Gourmet Dessert tepat pukul 12pm boleh order, tapi pukul 1pm baru ready laa. Baik bukak pukul 1pm macam tuh. Hmm. Tak tentu pasal tunggu sejam nak makan. Menu La Gourmet Dessert diberi, mata tertatap dekat ABC gergasi yang diidamkan tu, tapi alangkah sedihnya pabila tercatat disitu “sesuai untuk 8-10 orang makan”. Kami datang berdua je T_T

Picture ihsan dari google. Sebab tak dapat makan ritu. Sobs. (RM58+)

Jadi terpaksa cari menu lain and kami order ABC saiz kecil skit, Mango Mountain Hill. Nasib tidak mengecewakan. Sangat recommended okay di La Gourmet Dessert! Cara susunan dia – shaved ice, blended mango with sagu, cuts of mango, mango pudding and mango ice cream with mango bits in it. Ternyata hanya mulut mampu mengunyah je, dah tak mampu nak berbicara. Haha!

20150809_130858

 

Mango Mountain Hill (RM11.90)

Disarankan datang lah beramai ye kalau nak nikmati ABC gergasi macam family abang ni. Sempat tau terjah macam 999. Kah!

DSC_0401OMG! (Yeah, I know.)

Apa Kata Mereka?


Buat Komen

Trending Di Trilode


Atas