Rakshee Dua Mangkuk Belum Tentu Cukup

  • 0
    Paparan
  • Perkongsian
Ditulis pada 5 July 2015 • 0 paparan
oleh Website/Blog

Rakshee. Dulu kita di-phenomenon-kan dengan trend makan mangkuk bertingkat-tingkat. Yes, trend makan Boat Noodle . Tapi sekarang kita ada lagi satu concept yang sama tapi pakai bakso! Mengikut review kaki makan diluar sana, this is way better than the other. Jadi, let me introduce you to Rakshee.

Orang-orang kuat dibalik Rakshee cafe ini adalah pembuat bakso yang terkenal di Penang sejak tahun 1996 lagi. Wow pastinya resepi turun-temurun. I guess they really loves their bakso.

Di Rakshee, bakso dia bukan macam yang selalu kita makan kat kedai-kedai biasa, sini supnya sahaja sudah cukup untuk buat anda terbang jauh ke Jakarta.

How they infused the beef flavour in the soup for sure makes you craving for more. Suapan pertama di Rakshee, terus TL teringat bibik dulu yang suka masak sup-sup begini. Baksonya pun sama, terasa ke-daging-ngannya.

Hidangan Bakso di Rakshee

20150704_210629

Serving portion di Rakshee menggunakan mangkuk kecil antik berlukiskan ayam jantan, dan mengandungi dua biji bakso, cukup untuk dua kali suap je. (RM1.90 per mangkuk)

Makan pula dengan varieties of sauces – lemon juice, kicap pekat manis, sos cili and cili berlada (this one paling win. Sekali makan terus terangkat!) Nak kenyang sila makan 10 mangkuk ye di Rakshee.

20150704_205924-1

Makanan pun dah ke arah rakyat seberang, minuman pun pasti kena geng jugak. Teh botol sosro dan Teh buah memudahkan pilihan buat pelanggan di Rakshee.

20150704_210611

Rakshee Linguine Pasta (RM9.90)

20150816_152703

Baked Pasta Lasagna (RM9.90)

20150816_152732

Mini Rakshee Burger (RM9.90)

20150816_152634

Dekorasi simple dan lokasi strategik Rakshee

Lokasi yang terletak di Kota Damansara tak susah untuk dicari. Parking pun senang. Landmark The Strand Emcorp Mall. Nak lagi details, Rakshee betul-betul bersebelahan dengan Ahamd & Co.


20150704_205958

20150704_210015

Decoration yang simple di Rakshee sangat sesuaiĀ untuk makan makanan yang simple.

Bulan puasa ni mereka ada buat pakej buffet for RM39.90 per pax. Specialty in “bottomless bakso” as in bakso-all-you-can-eat. Tapi kalau nk ala-carte kena tunggu pukul 9 pm.

20150704_212927

Jadi kalau rasa dah tak tau nak makan apa and nak murah, moh ler kita ber-bakso!

Apa Kata Mereka?


Buat Komen

Trending Di Trilode


Atas