Ais Krim Softsrve Diliputi Kabus Putih

20150816_164816
  • 668
    Paparan
  • Perkongsian
Ditulis pada 28 August 2015 • 668 paparan
oleh Website/Blog

Kata orang, “Hanya duit mampu buat kita gembira.” Betul ke? I guess they never heard of eating ice cream can also makes you happy.

Ais krim bukan sekadar ais krim McD RM1 tu. Ni Ais Krim Softsrve yang diliputi kabus putih berkepul-kepul bak asap vape korang tu. Hehe.

Ais Krim Softsrve

Lokasi strategik Ais Krim Softsrve

Terletak di area Kota Damansara, senang je nak cari. Kalau korang tau mana Wondermilk, korang akan jumpa kedai ais krim ni. Ais Krim Softsrve nama diberi, kerana literally they serve it soft.

Because everything is soft before it gets hard. You get it?

20150816_165110

From left – Plain Chocolate (RM8), Cereal Milk with Churros (RM12) and Oolocha with Almonds (RM11)

Bagi flavour pula, ada 4 jenis – Cereal Milk, Chocolate, Oolongcha (sejenis teh cina) dan Teh tarik. Setiap satu mempunyai topping yang tersendiri. Dan of course harga juga berlainan ye. Senang cerita semua flavour Ais Krim Softsrve ni sedap.

TL suka betul makan dengan churros. Panas-sejuk-rangup. Aishh enak!

Keunikan Asap Putih Ais Krim Softsrve

20150816_173304

20150816_164920

By now, I bet mostly semua dah tau Ais Krim Softsrve ni di dihidang dalam cup-in-a-cup. Maksudnya Ais Krim Softsrve dalam cawan kecil yang dimasukkan dalam cawan besar berisi ais kering dan air.

Yes, ini lah asap ‘vape’ tu. Haha. Chemistry speaking, when the dry ice is dissolve in the water, it will evaporates a thin white fog.

20150816_165019

In terms of harga dan portion, yes, mereka hidang sedikit dan harga agak mahal untuk satu serving. Tapi, siapa kata suruh makan hari-hari kan? Buat sebulan sekali tak salah rasanya. Please set in mind, bila nak try satu benda, try satu kali sahaja.

Jangan pergi membebel pulak lepas tu cakap kedeng or mahal. Nama pun ‘nak rasa’ kan? Hehe.

20150816_173256

But it was a nice dessert just to chill out with your friends on a good weekends.

Apa Kata Mereka?


Buat Komen

Trending Di Trilode


Atas