People’s Choice Awards 2016 – Brand Yourself

Peoples-Choice-Awards-2016-1
  • 378
    Paparan
  • Perkongsian
Ditulis pada 19 April 2016 • 378 paparan
oleh Website/Blog

People’s Choice Awards 2016 | Pada 26 Mac 2016 yang lalu, berlangsungnya anugerah People’s Choice Award 2016 – The Symbol of Excellence yang dibawa oleh syarikat Brand Yourself.

Syarikat yang ditubuhkan untuk membantu mereka-mereka yang ingin maju kehadapan dengan lebih berkesan dan berjaya. Mereka juga memberikan peluang kepada klien-klien yang ingin kelihatan menonjol di mata dunia dari segi kepakaran mereka.

CEO-SME

Picture Credit to Foong Chee Facepics Studio

Basically, Brand Yourself ini seperti satu bantuan besar buat mereka yang tidak tahu bagaimana untuk mengembangkan bisnes mahupun untuk meningkatkan daya keyakinan diri dalam memperluaskan cara untuk ‘menjual diri’. Haaa jangan pikir lain yeee. Ni maksudnya seperti macam mana kita nak orang luar kenal kita, kenal apa kita buat and tahu tentang kepakaran kita.

Kehebatan Anugerah People’s Choice Awards 2016

Peoples-Choice-Awards-2016-3

Picture Credit to Foong Chee Facepics Studio

Anugerah People’s Choice Award 2016 ini bermula pada tahun 2015 oleh Datin Winnie Loo dan Steve Wee. Anugerah ini ditubuhkan untuk mengiktiraf individu-individu yang cemerlang dalam pencapaian penting dalam industri mereka.

Jadi dalam Anugerah People’s Choice Award 2016 ini, calon-calonnya bukan calang-calang. Semuanya hebat-hebat belaka dan ada yang lebih muda dari saya! Wahhh muda-muda dah berjaya. Tahniah diucapkan!

Dr-Jenny-Liow

Picture Credit to Foong Chee Facepics Studio

Bertempat di Le Meridien Hotel Kuala Lumpur, majlis yang begitu gah dengan tema tuxedo dan long dress, seperti berada di anugerah Oscar. Saya pun ambil la peluang untuk melaram sedikit, bukan selalu. Hehe.

Calon-Calon Hebat Anugerah People’s Choice Awards 2016

Peoples-Choice-Awards-2016-1

Picture Credit to Foong Chee Facepics Studio

Antara calon-calon untuk anugerah People’s Choice Award 2016 ialah Aw Tai Hau (Optical Stylist, Founder of Pott Glasses), Cyrus Chin (Event Wizard, Founder of Bravo Events), Dr Jenny Liow (Boutique Hotelier, Owner of Hotel de Art), Gloria Tom Imang (Ethnic Jewelry Expert).

Termasuk juga Jeff Liow (King of Rims, CEO of Shah Alam Tyres & Auto Acc Sdn Bhd), John Lee (Multimedia Specialist), Julius Tan (Lead Generation Specialist), Melvin Lim (Millenial Investor), Ng lee Chin (Bird’s Nest Queen, Founder of Yan Society), Zevin Goay (Digital Marketer), Ken Wong & Phoebe Low (Founder of Mobilewaiter.my), Ryan Lei & Francis Soo (Next Gen Logistic Specialist), Sky Ong & Kelvin Ong (3D Animation Expert), and lastly Steph Low & Nixon Chow (Interior Designer).

Antara pemenang untuk Anugerah People’s Choice Awards 2016 ialah :

People’s Choice Award 2016 – Cyrus Chin of Bravo Events & Entertainment Sdn Bhd

Most Promising Entrepreneur Award 2016 – Sky Ong & Kelvin Ong of Architree Design Sdn Bhd

Most Charismatic Award 2016 – Cyrus Chin of Bravo Events & Entertainment Sdn Bhd

Most Stylish Award 2016 – Aw Tai Hau of Pott Glasses

Majlis Gah dan Eksklusif Anugerah People’s Choice Awards 2016

Brand-Yourself-2016

Picture Credit to Foong Chee Facepics Studio

Brand-Yourself

Picture Credit to Foong Chee Facepics Studio

Peoples-Choice-Awards-2016-2

Picture Credit to Foong Chee Facepics Studio

Yang paling best tentang majlis anugerah ini ialah, cara ianya disampaikan dan cara mereka memperkenalkan calon-calon di atas pentas beserta servis hidangan untuk 5 course meal. Semuanya sangat teliti dan sangat gah! Really loving it.

Asian-Marinated-Prawn

Asian Marinated Prawn

Morrocan-Style-Lenthil-Soup

Morrocan Style Lenthil Soup

8-Hour-Braised-Beef

8 Hour Braised Beef

Oven-Roasted-Spring-Chicken

Oven Roasted Spring Chicken

Chocolate-Mousse

Chocolate Mousse

Makanan pula sangat enak dan plating yang sangat cantik. Dimulakan dengan roti bersama butter, Asian Marinated Prawn (appetiser), Moroccan Style Lentil Soup (soup), 8 Hour Braised Beef Short Ribs (main), Chocolate Mouse with Berries Compote (dessert) dan secawan kopi untuk mengakhiri hidangan enak yaa ampun. Hihi.

Brand-Yourself-1

Sekali lagi diucapkan tahniah buat pemenang pada malam anugerah tersebut dan terima kasih Dr Jenny Liow atas jemputannya.

Untuk makluman lanjut boleh klik sini

Apa Kata Mereka?


Buat Komen

Trending Di Trilode


Atas